جاهای دیدنی بندرعباس: از نوار ساحلی تا معبد هندوها

شاید اگر سفر به جاهای دیدنی بندرعباس را جذاب‌ترین مسافرت داخلی هر ایرانی معرفی کنیم کمتر کسی با ما مخالفت کند. شهری که خلیج همیشه فارس را از دریای عمان جدا کرده، یکه و تنها روی پاشنه مرزهای آبی ایران برای انبوه کشورهای ریز و درشت همسایه خط و نشان می‌کشد و در عین حال، متواضعانه و بی‌منت داشته‌هایش را در اختیار خط راه‌آهن قرار می‌دهد تا تمامی ساکنان این دیار از آن‌ها بهره‌مند شوند.

در این نوشته از سفری مجازی به جاهای دیدنی بندرعباس خواهیم داشت؛ از نوار ساحلی و همسایگی تنگه هرمز گرفته تا بازار ماهی، حمام و معبد هندوها. به خصوص اگر در آینده‌ای نزدیک عازم بندرعباس می‌شوید؛ همراهی ما تا انتهای این نوشته خالی از لطف نیست.

بهترین ساحل بندرعباس کدام است؟

معروف‌ترین ساحل بندرعباس برای گردشگران ساحل سورو است.

پارک های بندرعباس کدامند؟

پارک غدیر، پارک سورو

بازارهای بندرعباس کدامند؟

بازار مرکزی سیتی سنتر، بازار ماهی فروشان

بهترین زمان سفر به بندرعباس چه موقع است؟

از آنجایی که جنوب ایران در فصل تابستان گرم می‌شود، بهترین زمان سفر به بندرعباس در نیمه دوم سال است.

قدمت مکان های تاریخی بندرعباس مربوط به چه دوره‌ای است؟

قدمت بافت تاریخی بندرعباس به دوره های هخامنشی و… با آثار بسیار کم تا صفویه با قلعه و دژهای ملموس برمی‌گردد.

جاهای دیدنی اطراف بندرعباس

جاهای دیدنی بندرعباس اسم رمز مکان‌های تاریخی و پرطرفداری است که در منطقه جنوب ایران قرار دارند. شما می‌توانید به‌قصد حضور در این شهر حرکت کنید، اما در مسیر، ده‌ها شهر و مکان دیدنی را هم ببینید که در این بخش از مقاله تعدادی از آن‌ها را معرفی خواهیم کرد. اطراف این شهر پر است از جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی، غارهای طبیعی، قلعه‌های تاریخی و بافتی تاریخی که تماشای آن هر چشمی را شگفت‌زده خواهد کرد.

 

آبگرم گنو از معروف‌ترین جاهای دیدنی بندرعباس

برای آغاز ماجراجویی در بندرعباس چه چیزی بهتر از حضور در آبگرم؟ عده‌ای معتقدند آبگرم‌ها به دلیل خواص ویژه‌ی معدنی، بسیاری از بیماری‌های استخوانی، حرکتی و پوستی را درمان می‌کنند؛ اما اگر برای این مدعا دلیل علمی هم پیدا نشود؛ صرف رفع خستگی سفر می‌ارزد تا به یکی از دو میلیون نفری بیپوندیم که سالانه به 34 کیلومتری شمال بندرعباس می‌روند تا از جکوزی و وان انفرادی آبگرم گنو استفاده کنند.

 

در نظر داشته باشید که تنها پیشنهاد منطقه گنو برای شما آب گرم بیرون آمده از دل زمین نیست؛ بلکه پوشش گیاهی ویژه با زیره و پونه و آویشن؛ نخلستان‌های باصفا، نهرهای بالا دست و آبشارهای پایین دست آبگرم در کنار پیست دورچرخه و درشکه سواری آماده‌اند تا خاطره‌ای فراموش نشدنی برای بازدیدکنندگان فراهم آورند.

آدرس آب گرم گنو روی گوگل مپ

سفر به تاریخ در بین جاهای دیدنی بندرعباس

برای تجسم دوران باستانی بندرعباس، باید 95 کیلومتر به شمال غربی شهر سفر کنیم. هم جاده و هم راه‌آهن در خدمت ما هستند تا به قلعه فین برویم و ببینیم مردم تاریخ گذشته چگونه روی بلندی قلعه می‌ساخته‌اند تا در زمان حملات احتمالی دشمنان، بر آن‌ها اشراف داشته باشند. دیدنی دوم ما در این نوشته، قلعه فین است که با شایستگی در فهرست جاهای دیدنی بندرعباس قرار گرفته است.

دیدنی های تاریخی بندر عباس

متاسفانه زلزله سال 1386 بخش قابل توجهی از قلعه فین بندرعباس را تخریب کرده اما هنوز هم می‌توان دریافت که این ارگ به طور تقریبی ابعادی 300 در 200 متری داشته و درکنار آن برج‌هایی استوانه‌ای شکل برای قرارگیری ادوات جنگی ساخته شده بوده‌اند. با مشاهده زیرساخت‌های امروزی‌تر در مسیر صعود نیز مشخص می‌شود در روزهای معاصر تاریخ، خان‌های محلی از این قلعه استفاده می‌کرده‌اند. روی هم رفته اگر دوست دارید ساعاتی را در تونل زمان بندرعباس سپری کنید؛ قلعه فین انتخابی فوق العاده خواهد بود.

آدرس قلعه فین روی گوگل مپ

غار خرسین، نزدیک به بندر با آب‌وهوایی متفاوت

یکی از از جاذبه های گردشگری دیدنی اطراف بندرعباس غار خرسین است. معجزه‌ای نمکی وسط کویر که بیشتر مرا یاد فیلم افسانه جومونگ و کوه نمک گوسان می‌اندازد. گنبدی نمکی و دیدنی که علاوه‌بر پوشش گیاهی بین سنگ‌های نمکی، غاری بزرگ دارد و درواقع موقعیتی همه‌چیز تمام است. غار خرسین محیط دیدنی و پوششی صیقلی و زیبایی دارد ولی حرکت در آن باید محتاطانه باشد. پوشش نمکی این غار ناپایدار و سست است پس اصلا با دل شیر به دل این غار نزنید و مراقب باشید زیباییش چشمان شما را سحر نکند.

غار خرسین

این غار کنار روستای خرسین از شهرستان بندرعباس قرار دارد و درواقع فاصله چندانی تا خود شهر ندارد. برای تماشایش عزم جزم و خودرو که جزو بدیهیات است، باید بلد مسیر و وسایل حرفه‌ای غارنوردی هم داشته باشید.

آدرس غارخرسین روی گوگل مپ

موزه حیات وحش بندر عباس

آیینه تمام‌نمای حیات‌وحش منطقه بندرعباس را می‌توان در موزه حیات وحش این استان دید. ساختمان و بنایی دو طبقه با مساحت 185 متری که طراحی شده تا گونه‌گونه‌های زیست محیطی منطقه هرمزگان را مشاهده کنید. در این موزه گونه‌های مختلف جانوری مثل حیوانات، پستانداران، پرنده‌ها و ماهی‌ها آماده خودنمایی مقابل چشمان شما هستند.

موزه حیات وحش بندر عباس

در این موزه باتوجه به کثرت در گونه‌های جانوری و گیاهی سعی شده آن‌ها را به‌صورت منطقه‌ای دسته‌بندی کنند. مثلا محیط و حیوانات مناطق حواظت شده مثل حرا، جزایر فارو، دشت طارم و…. شبیه‌سازی شده‌اند.

آدرس موزه حیات وحش روی گوگل مپ

مراکز خرید و جاهای گردشگری بندرعباس

بعد از سیروسیاحت در مسیر بالاخره به بندرعباس می‌رسید. بندرشهر قدیمی ایران که در دامن خلیج فارس محل زندگی مردم خونگرم جنوب است. اگر از روز اول تا ده روز هم برنامه‌ای دقیق و فشرده برای بازدید از جاهای گردشگری بندرعباس داشته باشید بازهم زمان کم می‌آورید. این شهر پر است از مراکز خرید دیدنی، جاذبه‌های تاریخی و مکان‌های دوست‌داشتنی مثل موزه‌باغ و پارک که برای استراحت مسافران ساخته شده است.

بازار مرکزی سیتی سنتر بندر عباس

ایستگاه چهارم سفر ما به جاهای دیدنی بندرعباس یک مرکز خرید درجه یک به نام سیتی سنتر است. در این بازار چیزی بالغ بر پانصد غرفه، انواع و اقسام کالاهای برند را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهند. از موبایل گرفته تا پوشاک و از لوازم خانگی تا آرایشی و بهداشتی، همه چیز در سیتی سنتر بندرعباس قابل دسترسی است.

سیتی سنتر از مکان های دیدنی بندر عباس

تنها نکته اینکه، با این دید که کالای ارزان و تخفیف‌دار خواهید خرید به سیتی سنتر نروید؛ بلکه اگر به دنبال اجناس درجه یک و کمیاب با قیمت منصفانه هستید به میدان شهربانی، بلوار امام خمینی بندرعباس مراجعه کرده و جنب خیابان 17 شهریور، زمانی که یک بنای عظیم مدرن با معماری بومی دیدید؛ وارد بازار سه طبقه سیتی سنتر شوید.

آدرس بازار سیتی سنتر بندرعباس روی گوگل مپ

باغ پرندگان بندرعباس؛ 90 گونه پرنده زیبا

اگر از آن دسته افرادی هستید که حضور در فضایی سبز و احاطه شدن بین انبوه صدای پرندگان را به بوق و دود شهر و خیابان ترجیح می‌دهند؛ باغ پرندگان بندرعباس می‌تواند یک روز کامل از ساعت 8 صبح تا 16 بعدازظهر میزبانی از شما را به عهده گیرد.

باغ پرندگان از دیدنی های بندرعباس

پرندگان آبزی، شکاری، زینتی و هرآنچه که فکرش را بکنید اعم از کرکس و کلاغ و جغد در این باغ حاضرند و به خاطر همین جذابیت نام آن را بین جاهای دیدنی بندرعباس قرار داده‌ایم. برای بازدید از این باغ 6 هکتاری، باید به چهار کیلومتری جاده بندرعباس-میناب بروید؛ در نگاه اول شاید کمی دور به نظر برسد؛ اما کاملا ارزشش را دارد.

آدرس باغ پرندگان بندرعباس روی گوگل مپ

پارک ساحلی سورو؛ آلاچیق کنار دریا

این همه راه تا بندرعباس برویم و کنار دریا حاضر نشویم؟ پارک ساحلی سورو به تنگه هرمز چسبیده است و به همین دلیل می‌توان جوش و خروش امواج را به همراه رفت و آمد کشتی‌های تجاری به نظاره نشست. در فضای پارک نیز درختان نارگیل، خرما، ختمی، پلومریا و بسیاری دیگر به شما سایه می‌دهند و آلاچیق‌ها فضای نشستن فراهم می‌کنند.

پارک ساحلی سورو بندرعباس

سخن آخر اینکه شاید یکی از بهترین محل‌ها برای نزدیک شدن به دریای جنوب، همین پارک ساحلی سورو باشد که در جنوب غربی شهر بندرعباس قرار گرفته است.

آدرس پارک ساحلی سورو بندرعباس روی گوگل مپ

پارک ساحلی غدیر؛ ساحل شنی در جاهای دیدنی بندرعباس

اگر به هردلیلی امکان بازدید از پارک ساحلی سورو را نداشتید یا اینکه هوس کردید علاوه برآن، فضایی دیگر را تجربه کنید؛ پارک ساحلی غدیر با ساحل شنی و فضای بازی که در اختیار شما قرار می‌دهد انتخابی فوق العاده بین تمامی جاهای دیدنی بندرعباس است.

پارک ساحلی غدیر بندر عباس

پارک ساحلی غدیر امکان آبتنی، برگزاری بازی فوتبال و والیبال ساحلی را در اختیار شما قرار می‌دهد و برای کودکان نیز محوطه مخصوص دارد. هتل و رستواران گوهرشاد به همراه تالار کنسرت آوینی نیز سایر امکانات پارک هستند. برای حضور در این پارک باید به سمت شرقی شهر بندرعباس حرکت کنید.

آدرس پارک ساحلی غدیر بندرعباس روی گوگل مپ

موزه آب بندر عباس

پیش از این برای دیدن برکه‌های باران در خیابان 22 بهمن بندرعباس حاضر شده بودیم. حالا، در ایستگاه نهم خود از این سفر مجازی دوباره به آن بازگشته و موزه آب بندر عباس را مورد بازدید قرار می‌دهیم. نکته جالب درباره این موزه دیدنی، تداخل بحران آب این روزهای ایران با چالش مردم باستانی است. زمانی که ناچار بوده‌اند با هزاران مشقت چاه و قنات حفر کرده و آب به دست آمده از آن را مانند گنجی گران‌بها در خمره و مشک نگهداری کنند.

موزه آب در بندرعباس

پیشنهاد می‌کنیم حتما به این موزه سر بزنید؛ ظروف فلزی، کوزه‌های سفالی و سنگی؛ گاوچاه و بسیاری دیگر؛ وسایلی نیستند که در موزه‌های دیگر به راحتی یافت شوند.

آدرس موزه آب بندرعباس روی گوگل مپ

بازار ماهی بندرعباس؛ جایی که حتما باید بروید

یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی بندرعباس بازار ماهی است. کار این بازار از ساعت 7 صبح آغاز شده و تا 10 ادامه می‌یابد. زمانی که در این بازار گام بگذارید متوجه عظمت حیات آبی خلیج فارس و دریای عمان می‌شوید. ماهی‌های ریز و درشتی که هر یک بسته به خاصیت، زمان صید، طعم و شیوه پخت قیمت‌های متفاوتی دارند و انتخاب بین آن‌ها، یک کار تخصصی محسوب می‌شود.

به احتمال زیاد، حلوا سفید و شاه میگوها گران‌ترین انتخاب‌ها خواهند بود و پس از آن‌ها انواع کفال، سنگسر و شوریده وسوسه خرید را به جان شما خواهند انداخت. در آخر اینکه، حتی اگر برای خرید ماهی به بازار نرفته‌اید؛ مشاهده آن جنب و جوش و تنوع صید آبی، به یک بار حضور می‌ارزد.

بازار ماهی

بازار ماهی بندرعباس نیز در نزدیکی حمام گله داری قرار گرفته است.

آدرس بازار ماهی بندرعباس روی گوگل مپ

بازار اوزی و لاری ها

اینکه در سفر به بندرعباس از چه بازاری خرید کنید امری اختیاری است، اما تماشای محیط، اجناس و درک حال‌وهوای دو بازار قدیمی لاری ها و اوزی غیرارادی است. سیصد سال است که دوبازار قلب اقتصاد این شهر هستند و هنوز مثل قدیم حال‌وهوایی عجیب‌وغریب دارند.

بازار اوزی ها و لاری ها

لباس‌های رنگارنگ، اجناسی که احتمالا جای دیگری به چشمتان نخورد و زندگی مردم بومی بندر شهر ایران را می‌توانید در بازار اوزی و لاری‌ها تماشا کنید. این دو بازار با فاصله پنج دقیقه‌ای از یکدیگر گزینه خوبی برای خرید سوغات و حتی لباس زندگی چند روزه شما به سبک مردم بندر است.

آدرس بازار اوزی‌ها و لاری‌ها روی گوگل مپ

مرکز خرید ستاره جنوب

ستاره جنوب مرکز تجاری تفریحی بندرعباس است. ستاره‌ شیشه‌ای کنار خلیج فارس که نور خورشید درخشان بودنش را تضمین می‌کند. در این مرکز هر طبقه به خرید و فروش اجناس اختصاص داده شده مثلا طبقه اول برای خرید جواهر و زیورآلات است.

اگر به تفریح و تخلیه هیجان هم علاقه‌مندید طبقه سوم این ساختمان میزبان شماست تا روزی پرهیجان را در شهربازی به شب برسانید. کنار خرید و تفریح، رستوران، فست‌فود، سینما و… نیز پیش‌بینی شده تا گشت‌وگذاری همه‌چیز تمام را در یکی از بهترین جاذبه های گردشگری بندرعباس تجربه کنید.

آدرس مرکز خرید ستاره جنوب روی گوگل مپ

بناهای تاریخی بندرعباس

وقتی حرف از تاریخ و تاریخچه می‌شود قدیمی‌ترین مناطق مربوط به شهرها کنار دریا هستند. یکی از این مناطق همین بندرعباس خودمان است که پیشینه‌اش به دوران داریوش و کوروش کبیر هم می‌رسد. بی‌جا نیست اگر از این شهر به‌عنوان بندرگاه اصلی ایران باستان نام برد. طبیعتا در چنین منطقه‌ای می‌توان بقایا یا مکان‌های باستانی و تاریخی را یافت که هنوز رنگ‌وبوی قدیم داشته باشند. اگر دنبال مکان‌های تاریخی گردشگری بندرعباس هستید این قسمت از چشمتان دور نماند.

محله باستانی سورو

وقتی حرف از محله‌های باستانی می‌شود فکروذهن همه در بندرعباس به یک اسم ختم می‌شود، سورو. محله باستانی سورو، قسمت غربی محله‌ای با همین اسم در بندرعباس قرار دارد. محله‌ای دیدنی که هنوز محل جمع‌آوری سکه‌های باستانی دوران صفویه، قاجار و ساسانی است. طبق نظر محققان این محل مرکز حکومت در هرمزگان محسوب می‌شود. درواقع سورو محله‌ای باستانی بود که در آن ضرب سکه نسل‌به‌نسل انجام شده است. گذشته این منطقه بافت گیاهی خاص هم داشته است که درخت‌هایی مثل گز، کنار، کرت، گهور و خرگ را شامل می‌شود.

آدرس محله باستانی سورو روی گوگل مپ

حمام گله داری؛ از جاهای دیدنی بندرعبارس با تاریخ طویل

برخلاف آبگرم گنو، در حمام گله داری آب‌تنی نخواهید کرد؛ بلکه شاهد شاهکار دوره قاجاریه خواهید بود که برای مدت‌های طولانی تنها محل استحمام مردم خلیج فارس بوده است. در آن سال‌ها، شخصی به نام حاج شیخ احمد گله داری، حمامی می‌سازد و آن را وقف بهداشت عمومی می‌کند.

نحوه عملکرد این حمام که حالا به موزه تبدیل شده؛ فوق العاده جالب است و به همین دلیل در لیست سفر مجازی ما بین جاهای دیدنی بندرعباس قرار گرفته است. اسکلت حمام از مصالح دریایی کار شده تا در برابر رطوبت دوام بالایی داشته باشد و آب خزینه آن به طور پیوسته توسط یک راه مال‌رو از برکه و چشمه‌های اطراف تامین می‌شده است.

جاهای دیدنی بندرعباسمعماری زیبای سقف که گنبدی شکل کارشده تا علاوه بر انجام تهویه نور را به داخل هدایت کند به همراه سیستم گرمادهی که هوشمندانه گازهای سمی را به بیرون هدایت می‌کند نشان می‌دهد که پیش از ما نیز بشر به حد توان برای فراهم آوردن اوقاتی خوش تدابیری اندیشیده بوده است.

برای تماشای این حمام کافی است خود را به خیابان امام خمینی و محله قلعه شاهی بندرعباس برسانید.

آدرس حمام گله داری روی گوگل مپ

مسجد جامع اهل سنت بندر عباس

تفاوتی نمی‌کند که مذهبی باشیم یا نه؛ شیعه باشیم یا سنتی؛ کافی است کمی اهل دل باشیم تا حضور در عبادتگاهی تاریخی، رو به آبی بیکران اقیانوس برایمان حال و هوایی معنوی ایجاد کند و لحظه‌ای برای خلوت با خویشتن خویش بیابیم. دیدنی پنجم بندرعباس یک مسجد تاریخی است که دلگشا نامیده می‌شود و برای بیش از دو سده عنوان مسجد جامع اهل سنت را یدک کشیده است.

مسجد جامع اهل سنت بندرعباس

بنای این مسجد دو طبقه بیش از 20 درب دارد و با حضور در آن کاشی‌گری ظریف تاریخی چشمانتان را نوازش خواهد کرد. اگر به بندرعباس سفر کردید؛ حتما به بلوار ساحلی طالقانی رفته و زمانی را به بازدید این مسجد تاریخی و زیبا اختصاص دهید.

آدرس مسجد جامع اهل سنت بندرعباس روی گوگل مپ (از جاهای دیدنی بندرعباس)

برکه‌ های باران بندرعباس؛ 5 آب انبار دوست داشتنی

حال نوبت 5 آب انبار دوست داشتنی است که در جایگاه ششم، جای خود را در لیست جاهای دیدنی بندرعباس باز کنند. برکه‌های باران سازه‌هایی سنگی هستند که در ایام قدیم برای نگهداری و تامین آب شهر و کاروان‌های عبوری به کار گرفته می‌شده‌اند. اگرچه در 1354 هر 5 آب انبار ثبت آثار ملی ایران شدند؛ اما امروزه نگهداری مناسبی از آن‌ها نمی‌شود و تضمینی وجود ندارد که در سالیان آتی به همین شکل باقی بمانند.

برکه‌ های باران بندرعباس از جاهای دیدنی بندرعباس

در نتیجه، اگر قصد سفر به بندرعباس را داشتید حتما برای رفتن به خیابان 22 بهمن وقتی خالی کرده و از این سازه‌های دوست داشتنی بازدید کنید.

عمارت کلاه فرنگی؛ از رشت تا جاهای دیدنی بندرعباس

اگر از موتورجست و جوی گوگل، یا یک ایرانشناس کارکشته درباره عمارت کلاه فرنگی بپرسید؛ حداقل سه بنا در رشت، تهران و بندرعباس را به شما معرفی می‌کند. در این نوشته اما، منظور ما عمارت کلاه فرنگی بندرعباس است. بنایی که در زمان صفویان ساخته شد و نبض تجارت جنوب را در دست داشت.

این عمارت دو طبقه، در زمان خود ساختمان گمرک نامیده می‌شده و علاوه بر انجام کارهای اداری در طبقه دوم و انبارسازی کالا در طبقه اول، با حیاط‌های وسیع اطراف و آب انبارهای قابل توجه، امکان اسکان را برای تجار داخلی و خارجی فراهم می‌آورده است.

عمارت کلاه فرنگی از مکان های دیدنی بندرعباس

نام این سازه هشت ضلعی کلاه فرنگی شده زیرا شمای آن مردم را به یاد کلاه‌های اروپاییان می‌انداخته است. اگر به تماشای بناهای تاریخی از این دست علاقه دارید؛ کافی است در سفر به بندرعباس سری به بلوار طالقانی، در مجاورت اسکله قدیمی بزنید.

آدرس عمارت کلاه فرنگی بندرعباس روی گوگل مپ

مسجد ناصری بندرعباس؛ هدیه قاجاریه در میان جاهای دیدنی بندرعباس

هشتمین مورد از جاهای دیدنی بندرعباس مسجد ناصری نام دارد. چیزی در حدود صد سال پیش، علی حیدر آبادی برای ساخت مسجدی پیشگام می‌شود که بخشی از مصالح آن سوغات هند بوده و الباقی با هنر ایرانی فراهم آمده است. گنبد مسجد با اسکلت چوبی هنوز بی‌نقص و استوار باپرجاست و کاشی‌کاری‌های درونی که به شکل گُل و خط و رسم قرآنی چشم هر فردی را به خود خیره می‌سازند؛ جاذبه‌هایی غیرقابل چشم‌پوشی به نظر می‌آیند.

مسجد ناصری بندرعباس

به خصوص اگر به معماری ایرانی در دوره‌های اسلامی علاقه دارید؛ مسجد ناصری بندرعباس شما را ناامید نمی‌کند. بلوار امام موسی صدر جنوبی، چهارراه بلوکی، آدرسی است که شما را به این مسجد می‌رساند.

آدرس مسجد ناصری بندرعباس روی گوگل مپ

خانه احمدی؛ جاذبه‌ای که شاید دیگر نباشد

حمام گله داری که در ابتدای سفر مجازی خود به آن پرداختیم را به خاطر دارید؟ خانه احمدی متعلق به سازنده آن حمام است و امسال (1398) به دلیل یک شکایت شخصی از فهرست آثار ملی ایران بیرون آمده است. با این تفاسیر، اگر گذرتان به بندرعباس خورد حتما به این بنای نیمه تخریب شده سر بزنید. شاید شما عضو آخرین نفراتی باشید که معماری یک خانه ایرانی، واقع در بندرعباس را از دوره قاجار به چشم می‌بینند.

خانه احمدی در بندر عباس

معبد هندوها؛ یک دیدنی خاص در جاهای دیدنی بندرعباس

به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، بندرعباس به جز مردم این دیار، با بسیاری از شهروندان کشورهای دیگر که برای تجارت به این سو می‌آمده‌اند آشنا است. در این بین سهم انگلیسی‌ها، پرتقالی‌ها و هندی‌ها از بقیه بیشتر است؛ به گونه‌ای که می‌توان آثار این حضور را به وضوح در فرهنگ، بناها و غذاهای محلی مشاهده کرد.

معبد هندوها یکی از بناهایی است که در حدود یک قرن قدمت دارد و با کمک مالی تجار هندی، با موافقت حاکم وقت، محمد حسن خان سعدالملک ساخته شده است. نقشه و سازه اصلی بنا چهارگوش است اما گنبد بالای آن که به سبک هندی طراحی شده؛ جلوه‌ای ویژه به آن بخشیده است. علاوه بر این، نقاشی‌های مذهبی روی دیوارها، برجک‌ها و تالار اجتماعات معبد به گونه‌ای کار شده‌اند که توجه بازدیدکنندگان را جلب کنند.

معبد هندوها یک دیدنی خاص در بندرعباس

توجه داشته باشید که پیش از طرح شهرداری برای عریض ساختن خیابان، محوطه بیرونی معبد بسیار بزرگتر بوده است و همچنین، سازه این جاذبه گردشگری چندان دقیق نگهداری نمی‌شود. در نتیجه، بازدید امروز از فردا بهتر است؛ زیرا تضمینی وجود ندارد که در آینده معبد به همین شکل در اختیار من و شما باشد.

شما می‌توانید پس از بازدید از حمام گله داری و خرید از بازار سیتی سنتر در خیابان امام خمینی، به این معبد نیز سر بزنید.

آدرس معبد هندوهای بندرعباس روی گوگل مپ

حمام بزرگ بندرعباس؛ ایستگاه آخر در جاهای دیدنی بندرعباس

در ایستگاه آخر از سفر مجازی خود به جاهای دیدنی بندرعباس، سری به حمام بزرگ می‌زنیم. این حمام یادگار دوران قاجاریه است و جالب اینکه تا دهه 50 میلادی به شکل زنانه و مردانه از آن استفاده می‌شده است. از آنجا که پیش از عصر پهلوی دوش و لوله کشی مرسوم نبوده است؛ در دوران سلطنت آخرین شاه ایران، بخشی از این حمام به روزرسانی شده و دوش در آن قرار می‌گیرد. از این رو، مشاهده تبدیل یک حمام تمام سنتی به مدرن، تنها در حمام بزرگ بندرعباس ممکن می‌شود.

حمام بزرگ بندرعباس

برای مشاهده فضای استحمام آن روزگار، باید به خیابان امام موسی صدر، نرسیده به چهارراه سازمان سر بزنیم.

آدرس حمام بزرگ بندرعباس روی گوگل مپ

جاهای دیدنی بندر عباس در شب

بین شب، در شهرهای مرکزی و پرچمعیت ایران و شب در بندرعباس فاصله بین زمین تا آسمان است. شب در این شهر به دریا، صدای موج، پس‌کوچه‌های قدیمی و بازارهای شلوغ ختم می‌شود. البته فرار از آفتاب سوزان و شب زنده‌داری را هم اضافه کنید. بندرشهر ایران شب‌ها هم زنده است. حال‌وهوای خیابان‌های شهر با نسیمی که از دریا گذشته است، تازه می‌شود. بازارها رنگ‌وبوی تازه به خود می‌گیرند و طراوت به مردم هدیه می‌شود.

اگر اهل شب زنده‌داری هستید حتما شب‌ های بندرعباس و پارک‌های ساحلی آن را تجربه کنید. بازارگردی و پرسه در پاساژهای معروف هم گزینه دیگری است که تجربه آن خالی از لطف نیست. موسیقی بندر تازه شب‌ها با نوای شبانه خواننده‌‌ها و سازهای بندری شکل می‌گیرند خواننده‌هایی که گویی دعای سرسلامتی مردم را به گوش دریا می‌خوانند و آرزوی توفیق صبحگاه را دارند.

منبع: مجله علی بابا


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.